NHL: Tidligere slagsbror vil have hovedskader frem i lyset

Foto: Bridget Samuels

Hovedskaderne og efterveerne af dem er i de seneste år blevet en varm kartoffel i NHL. Flere nuværende og tidligere spillere har fortalt skræmmende historier om, hvordan hovedskader har ændret deres liv, og hele fire NHL-spillere har begået selvmord i de seneste ti år.

Selvom hovedskader er blevet italesat, så bliver der slet ikke fortalt nok. NHL ønsker ikke, at sandheden skal komme frem, lyder det fra den tidligere NHL-spiller Daniel Carcillo.

Den nu 33-årige canadier lagde skøjterne på hylden for tre år siden. Han nåede at spille 429 kampe i NHL, hvor han vandt Stanley Cup-trofæet med Chicago Blackhawks i 2013 og 2015. Carcillo var en “tough guy”, som fik tilnavnet “Car Bomb” på grund af sin aggressive og hårdføre stil.

Daniel Carcillo var en slagsbror, og han påførte mange af sine kolleger hovedskader. Canadieren blev dog også selv ramt, og han lever i dag i et mareridt.

– Hvad er pointen med at være professionel sportsudøver? Det skulle gerne være for minderne, men når du ikke kan huske dem længere, så er det virkelig skræmmende, siger Daniel Carcillo i en video fra The Players’ Tribune.

Daniel Carcillo har oprettet en fond, som støtter NHL-spillere, der har fået deres liv ødelagt på grund af de slag, tiden på isen har givet dem. Han kæmper selv for at få et nogenlunde normalt liv igen, hvor han kan være far for sine små børn, men vejen tilbage synes lang.

– Jeg ville give alle mine penge og al den tid, jeg har brugt på sporten, tilbage. Du kan fjerne mit navn fra Stanley Cup-trofæet. Jeg kan ikke leve sådan her længere. Det kan jeg bare ikke, lyder det fra Daniel Carcillo.

Se hele den skræmmende og rørende video her: