NHL: Tidligere mestertræner har trukket sig tilbage

Foto: Sarah A.

Flere NHL-klubber står uden head coach forud for den kommende sæson, men et af de største ledige trænernavne er ikke en del af ligaens trænerkabale.

59-årige Darryl Sutter, der har vundet to Stanley Cup-titler som head coach for Los Angeles Kings, ønsker ikke at være NHL-træner igen. Det fortæller han til Sportsnet.

– 40 år er nok. Jeg ville komme for langt væk fra børnebørnene, lyder det fra Darryl Sutter som svar på, om han er interesseret i at overtage trænersædet hos Stanley Cup-mestrene fra Washington Capitals.

Darryl Sutter indledte sin NHL-karriere i 1978, hvor han blev draftet af Chicago Blackhawks. I 1979/80-sæsonen fik han sin NHL-debut for klubben, og det var også i Chicago, at canadieren fik sit første job som head coach. Det skete i 1992, hvor han overtog trænersædet i Blackhawks.

Siden har Darryl Sutter trænet San Jose Sharks, Calgary Flames og Los Angeles Kings. Han førte Kings til Stanley Cup-titlen i 2012 og 2014, men efter et par pauvre sæsoner fyrede klubben ham i april sidste år.

Sportsnet tolker udmeldingen fra Darryl Sutter i den retning, at han har haft sit sidste trænerjob i NHL.