NHL: Tidligere førsterundevalg tradet for hinanden

Foto: Lisa Gansky

De blev begge valgt som nummer seks overall i NHL-draften. Den ene i 2006, den anden i 2011. Mandag blev Derick Brassard og Mika Zibanejad så tradet for hinanden.

Ottawa Senators sikrede sig den 28-årige canadiske center Derick Brassard og et syvenderundevalg i 2018-draften i bytte for den 23-årige svenske center Mika Zibanejad, som røg til New York Rangers sammen med et andenrundevalg i 2018-draften.

Handlen er ret opsigtsvækkende, for begge spillere gjorde det faktisk ganske godt for deres respektive hold i den forgangne sæson. Brassard lavede 27 mål og 58 point i 80 kampe for Rangers, mens Zibanejad blev noteret for 21 scoringer og 51 point i 81 kampe for Senators.

Draftvalgene har været med til at balancere handlen, og det indikerer, at Derick Brassard bliver anset for at være en anelse mere værdifuld end Mika Zibanejad, selvom svenskeren er fem år yngre end canadieren. Forklaringen kan måske findes i de to spilleres kontraktsituation.

Zibanejad har et caphit på $2,625 millioner i den kommende sæson og er således en noget billigere spiller for Rangers end Brassard, som har et caphit på $5 millioner. Til gengæld har svenskeren kun et år tilbage af sin kontrakt, og han står til en betragtelig lønforhøjelse næste sommer. Brassards kontrakt løber indtil sommeren 2019, så hans løn ligger fast i de næste tre sæsoner.

Rangers har desuden lige betalt en signing-bonus på to millioner dollars til Derick Brassard, så selvom Ottawa får en spiller med et ret højt caphit til klubben, så slipper canadierne med at betale ham i alt $10,5 millioner over de næste tre sæsoner. Derfor mener flere nordamerikanske NHL-eksperter, at handlen måske mest af alt handler om økonomi – i hvert fald fra Ottawas side.

New York Rangers har til gengæld sikret sig en spiller, som er fem er yngre, men alligevel på nogenlunde samme niveau, som ham de siger farvel til, så umiddelbart kunne newyorkerne godt ligne en vinder af tradet.