NHL: Tidligere draftetter rygtes på vej til KHL

Foto: Lisa Gansky

Ægteskabet er aldrig blevet lykkeligt, og derfor kan en skilsmisse være under opsejling.

Den 24-årige russer Nail Yakupov, der blev valgt som den første spiller i draften i 2012, bliver restricted free agent 1. juli, og ifølge det russiske medie Allhockey kan han være på vej mod et NHL-farvel denne sommer.

Yakupov skrev sidste sommer kontrakt med Colorado Avalanche, men det lykkedes ham ikke at blive stamspiller i klubben. Den russiske wing fik 58 kampe for Avalanche og kvitterede med ni mål, syv assists og +2 i plus/minus-statistikken.

Nail Yakupov rykkede til Nordamerika som 17-årig for at spille i den canadiske juniorliga OHL. I 2012, hvor der ikke var nogen oplagt spiller at vælge først i NHL-draften, tog Edmonton Oilers chancen og brugte draftens førstevalg på russeren, som klubben havde forhåbninger om at gøre til en stabil NHL-målskytte.

Det skete ikke. Yakupovs bedste sæson i NHL er stadig hans debutsæson i 2012/13, hvor han lavede 17 mål i 48 kampe. Siden mistede Edmonton tålmodigheden og sendte Nail Yakupov videre til St. Louis Blues. Her spillede russeren en enkelt sæson, før han sidste sommer skrev kontrakt med Colorado.

Ifølge Allhockey skulle de nykårede KHL-mestre fra Ak Bars Kazan være interesserede i at tilknytte Nail Yakupov. Det tidligere NHL-håbs KHL-rettigheder ligger dog hos SKA St. Petersburg, så Kazan skal forhandle med SKA først, hvis de skal sikre sig retten til at skrive kontrakt med Yakupov.

Nail Yakupov står i alt noteret for 136 point i 350 NHL-kampe.