NHL: “Tænkt tanken om at døden kunne være en udvej”

Det er overdrevet hårdt at være “tough guy” i NHL, hvor flere af de slagskæmper, der har været i aktion med knytnæverne gennem årene har lidt voldsomt. Det har resulteret i misbrug, kriminalitet, dødsfald og selvmord. Hele fire tidligere NHL-spillere har begået selvmord gennem det seneste tiår. 

Nu melder endnu en spiller sig med kraftige konsekvenser af at være “enforcer” i ishockeysporten.

I 2011 var Nick Boynton med i truppen hos Chicago, hvor han kunne løfte Stanley Cup-trofæet som vinder, men livet har på ingen måde været en dans på roser for Boynton, der i et nyt indlæg hos The Players Tribune fortæller om sit liv i den hårde del af sporten. 

Han skriver om sine kolleger: 

– De kæmpede med depression, angst, misbrug og bare smerte. Alle de sager har jeg også håndteret. Jo mere, jeg tænker på dem og deres skæbne, desto mere urolig bliver jeg. Jeg ser meget af mig selv hos de gutter (der har begået selvmord) og jeg tænker på, om det bliver min tur. Jeg har tænkt tanken om at dø som en udvej. Jeg skal ikke sige, at døden er min vilje, men omvendt virkede det på tidspunkter heller ikke så dumt endda at dø, siger Boynton i det følelsesladede indlæg. 

Boynton spillede et godt stykke over 600 NHL-kampe og først i sin tid i Chicago turde han berette om sine problemer, der blandt andet bød på et kraftigt misbrug af smertestillende medicin, som blev større og større, som karrieren skred frem. Hovedtacklinger og slag i slagsmål gjorde tilværelsen til et mareridt for Boynton.

En måned efter han havde berettet om sine trængsler blev han tradet til Philadelphia og slutningen af karrieren var et regulært mareridt for Boynton. 

– I slutningen af min karriere troede jeg for alvor, at jeg skulle dø under en kamp. Jeg havde været oppe sent om natten og taget en helt obskur mængde kokain. Jeg havde tabt kontrollen og det føltes som om mit hjerte var ved at hoppe ud af brystet. Jeg kunne ikke få pulsen til at gå ned og har aldrig været så bange i mit liv, siger han. 

Boynton berettede også om problemerne i Philadelphia, hvor han endegyldigt fik hjælp af General Manager Paul Holmgren. Boynton blev sendt på rebab og siger ganske enkelt, at Holmgrens indsats reddede hans liv.