NHL: Svensk stortalent spås til at blive valgt først i 2018-draften

Foto: Arnold C

Årets NHL-draft er kun lige blevet afsluttet, men allerede nu bliver der kigget frem mod næste års draft. Her ser et svensk stortalent ud til at blive den første spiller, der bliver valgt.

Det blev schweiziske Nico Hischier, som fik æren af at blive den første spiller, der blev draftet ved årets NHL-draft i Chicago. Næste år kan endnu en europæer måske tage titlen, fordi ifølge NHL’s fremmeste talentspejdere ser svenske Rasmus Dahlin og russiske Andrei Svechnikov ud til at dyste om at blive valgt først.

17-årige Rasmus Dahlin er på nuværende tidspunkt favorit til at blive førstevalget i 2018-draften, for NHL’s chefscout i Europa Goran Stubb er fuld af beundring for den unge back.

– Han er en klog tovejsback. En fremragende skøjteløber og god med pucken. Han elsker at støde med frem og holder sig ikke tilbage fra at deltage i det fysiske spil. Han skal lære at spille lidt mere simpelt, og det skal han nok gøre. Som det ser ud lige nu, vil han sandsynligvis blive rangeret som nummer et, siger Goran Stubb til NHL.com.

Rasmus Dahlin debuterede i den forgangne sæson i SHL for Frölunda. Han lavede tre point i 26 grundspilskampe, men præsterede for alvor i slutspillet, hvor det blev til tre mål og to assists i 14 kampe. Dahlin var desuden med til at vinde Champions Hockey League med den svenske topklub.

Umiddelbart spår talentspejderne russiske Andrei Svechnikov til at blive Rasmus Dahlins største udfordrer i kampen om at vinde NHL-klubbernes gunst. Den 17-årige wing, som er bror til Detroit Red Wings-spilleren Evgeny Svechnikov, har i løbet af de seneste år givet prøver på sit talent.

Andrei Svechnikov rykkede sidste sommer til Nordamerika for at spille i den amerikanske juniorliga USHL. Her lavede han 58 point i 48 kampe for Muskegon Lumberjacks, hvilket gjorde ham til klubbens topscorer og gav ham det tredjehøjeste pointsnit i ligaen.

Ishockeysitet Eliteprospects.com peger på Rødovre Mighty Bulls-spilleren Phillip Schultz som en af de danske spillere, der kan være i NHL-klubbernes søgelys frem mod næste års draft. Danmark fik Jonas Røndbjerg og Malte Setkov valgt i årets NHL-draft.