NHL: Svensk stortalent øverst på draft-rangliste

Verdens største ishockeytalenter har netop haft mulighed for at vise sig frem på den største scene ved U20-VM i Buffalo, og i kølvandet på turnering er International Scouting Services klar med deres seneste rangering af årets draftemner.

Den svenske back Rasmus Dahlin har allerede siden den seneste NHL-draft været fremhævet som spillere, der ville blive valgt først i 2018-draften. Sådan lyder spådommen også fra ISS, som har den 17-årige Frölunda-back øverst på den rangliste, scoutingbureauet har udgivet onsdag.

Rasmus Dahlin topper listen foran amerikanske Brady Tkachuk, som er hoppet en plads op i forhold til den seneste rangliste. 18-årige Tkachuk har passeret russiske Andrei Svechnikov, som blev noteret for fem assists i fem kampe ved U20-VM. Svechnikov har fået spoleret en del af sin sæson af en håndskade, men skulle være fit for fight igen.

Den tjekkiske wing Filip Zadina og den amerikanske center Oliver Wahlstrom runder top fem af på ISS’s liste. Der er 31 spillere med på ranglisten, som tæller 15 canadiere, fem amerikanere, fire svenskere, tre russere, to tjekker, og to finner. Lidt bemærkelsesværdigt er det, at der kun er to canadiere i top ti.

Årets NHL-draft afvikles i Dallas den 22. og 23. juni.