NHL: Svensk slutspilshelt bliver i Toronto

Svenske Andreas Johnsson var den helt store spiller i årets AHL-slutspil, hvor han var med til at vinde mesterskabstitlen med Toronto Marlies. Nu jagter den 23-årige forward sit NHL-gennembrud.

Andreas Johnsson har været restricted free agent siden 1. juli, men han har hele tiden haft et såkaldt “kvalificerende tilbud” fra Toronto Maple Leafs liggende på sit skrivebord.

Det tilbud har svenskeren nu valgt at acceptere, og dermed er han tilknyttet NHL-klubben i den kommende sæson på en et-årig tovejskontrakt med en NHL-løn på $787.500.

Andreas Johnsson fik sin NHL-debut for Toronto i den forgangne sæson, hvor han spillede ni kampe og lavede tre point for klubben, der valgte ham i syvende runde af draften i 2013.

I AHL storspillede svenskeren for Maple Leafs’ farmerklub Toronto Marlies. Johnsson lavede 54 point i 54 grundspilskampe og fulgte det op med et helt forrygende slutspil.

Her blev det til 24 point i 16 kampe, og Andreas Johnsson blev dermed både slutspilstopscorer og -MVP på Marlies’ vej mod Calder Cup-titlen. Johnsson skrev sig dermed ind i rækken af slutspils-MVP’er i AHL, som også tæller blandt andre Oliver Bjorkstrand, Tomas Tatar og Carey Price.

23-årige Andreas Johnsson har allerede vundet en række titler i sin karriere. I 2015/16-sæsonen blev han både SHL- og Champions Hockey League-vinder med Frölunda, og i 2013/14-sæsonen vandt han sølv ved U20-VM og blev kåret til årets rookie i SHL.