NHL: Svensk fan-favorit indstiller karrieren

Foto: Bridget Samuels

Den populære svenske back Douglas Murray lægger nu definitivt skøjterne på hylden. Efter at have været klubløs i mere end et år, har den 36-årige backkæmpe valgt at stoppe.

Douglas Murray nåede at spille 518 kampe i NHL, hvor han blev berømt og berygtet for sine hårde tacklinger. Den store og tunge svensker blev først valgt i ottende runde af 1999-draften, men han kæmpede sig til en plads i verdens bedste ishockeyliga.

– Jeg ved, at jeg stadig kan spille, men det bliver ikke til mere nu, siger Douglas Murray til Aftonbladet.

Den fysisk stærke svensker spillede senest i NHL i 2013/14-sæsonen, hvor han tørnede ud for Montreal Canadiens i 58 kampe. Efterfølgende var der ikke bud efter Murray fra NHL-klubberne, og han skiftede derfor til tyske Kölner Haie, som han spillede otte kampe for i en skadesplaget 2014/15-sæson.

Douglas Murray drømte om at vende tilbage til Nordamerika, hvor han også spillede juniorhockey før NHL-karrieren begyndte. Svenskeren fik sidste efterår muligheden for at deltage i Calgary Flames’ træningslejr, men det lykkedes ham ikke at spille sig til en kontrakt med den canadiske klub.

– Det er vel sådan, at der er 30 general managers, der ikke vil have mig. Det må man bare acceptere, siger Douglas Murray, som nu lægger skøjterne på hylden.

Se nogle af højdepunkterne fra den svenske fan-favorits karriere her: