NHL: Stortalent bløder op i konflikt med Lightning

Foto: Lisa Gansky

Stortalentet Jonathan Drouin har været et samtaleemne i det meste af denne sæson, hvor canadierens utilfredshed med spilletiden i Tampa Bay Lightning har fået ham til at ønske sig væk fra klubben.

20-årige Drouin anmodede i november Tampa Bay om at blive tradet. Det ønske kunne klubben ikke uden videre opfylde, og i de seneste måneder er konflikten mellem den canadiske forward og NHL-klubben eskaleret. Først sendte Lightning stortalentet ned på klubbens farmerhold i AHL, så nægtede Drouin at spille og til sidst suspenderede klubben ham derfor på ubestemt tid.

I løbet af den seneste uge er Jonathan Drouin krøbet til korset og har henvendt sig til Lightnings general manager Steve Yzerman med et håb om at vende tilbage til isen. Det ønske har klubben efter en dialog mellem Yzerman og Drouin valgt at imødekomme, og tirsdag endte canadieren derfor sit såkaldte “holdout”, efter at Tampa Bay mandag ophævede suspenderingen af forwardtalentet.

Jonathan Drouin, der blev valgt som nummer tre i 2013-draften, ser dog ud til at have lang vej tilbage til spilletid i NHL for Lightning, som han har lavet 40 point i 89 kampe for. Derfor var det også AHL-klubben Syracuse Crunch’ morgentræning, Drouin tirsdag tog del i.

Det er stadig tvivlsomt, om Jonathan Drouin kommer til at spille for Tampa Bay Lightning igen. Klubben vil sandsynligvis forsøge at trade canadieren efter denne sæson, så med mindre forholdet bliver varmere mellem parterne, kan Drouins dage i klubben være talte.

Jonathan Drouin har tirsdag udtalt, at han mener, at hans forhold til Lightning kan reddes. Steve Yzerman sagde mandag, at han ikke vil udelukke noget på nuværende tidspunkt.

Tampa Bay Lightning forsøgte eftersigende at trade Jonathan Drouin før sidste uges trade-deadline i NHL, men klubben kunne ikke få en tilfredsstillende pris for canadieren og valgte derfor at beholde ham.