NHL-stjerne scorer en halv milliard

Foto: Bridget Samuels

Dallas Stars har forlænget samarbejdet med klubbens canadiske kaptajn Jamie Benn, som bliver en af NHL’s bedst betalte spillere.

26-årige Benn har skrevet under på en otte-årig kontraktforlængelse med Stars, som forhøjer hans årsløn med mere end $4 millioner. Det betyder, at Jamie Benn fremover kommer til at tjene $9,5 millioner om året. Den nye kontrakt giver canadieren mere end en halv milliard kroner på bankbogen og gør ham til NHL’s femtehøjst lønnede spiller.

Jamie Benn har været en kæmpe stjerne i NHL i de seneste tre sæsoner, hvor han har været kaptajn for Dallas. I 2014/15-sæsonen blev han topscorer i ligaen med 87 point i 82 grundspilskampe, og han gjorde det endnu bedre i den forgangne sæson, hvor han lavede 89 point i grundspillet og 15 point i 13 slutspilskampe.

– Jamie har udviklet sig til en af de mest komplette spiller i NHL og hans evne til at lede vores hold er enestående. Han har indflydelse på spillet på så mange måder, og denne kontraktforlængelse var ekstremt vigtig for holdets retning i fremtiden. Han har vist i slutspillet og til internationale turneringer som OL og VM, at han kan klare enhver udfordring, og at han sætter sit fingeraftryk på alle kampe. Han er vores leder og gør tingene rigtigt hver dag, siger Jim Nill, general manager i Dallas Stars, til klubbens hjemmeside.

Den 26-årige wings nuværende aftaler udløber næste sommer, hvor den nye kontrakt så altså træder i kraft.

Jamie Benn blev først valgt i femte runde af 2007-draften, men her har Dallas Stars i sandhed fundet en skjult diamant. Canadieren har spillet for klubben siden 2009/10-sæsonen og står allerede noteret for 448 point i 508 NHL-kampe. I slutspilssammenhæng har Benn lavet 20 point i 19 kampe, og han var med til at vinde OL-guld med Canada i 2014.