NHL-stjerne bliver ikke tiltalt for voldtægt

Foto: Bridget Samuels

Et af sommerens helt store samtaleemner i ishockeyverdenen er nu et overstået kapitel. Chicago Blackhawks-stjernen Patrick Kane bliver ikke tiltalt for voldtægt.

Statsanklagerne i staten New York skriver torsdag i en pressemeddelelse, at den tre måneder lange efterforskning af sagen har afsløret store uoverensstemmelser mellem de voldtægtsanklager, en kvinde har fremsat mod 26-årige Kane, og de øvrige vidner i sagens forklaring. Derfor er der ikke fundet grundlag for at tiltale den amerikanske forwardstjerne for voldtægt.

Ifølge The Chicago Tribune gav den 21-årige kvinde, som har fremsat voldtægtsanklagerne mod Patrick Kane, for en uges tid siden anklagemyndigheden besked om, at hun ikke længere ønskede at køre en kriminalsag mod NHL-stjernen. Derfor kommer det ikke som nogen kæmpe overraskelse, at der ikke bliver rejst tiltale mod Patrick Kane.

Selvom Patrick Kane ikke har mærket nogle sportslige konsekvenser af sagen, da han har trænet og spillet med for Blackhawks under hele efterforskningsperioden, har sagen alligevel haft betydning for ham. Han blev blandt andet fjernet fra coveret på NHL 16-spillet, og han blev ikke inviteret med til NHL’s årlige medieuge.

Patrick Kane er Chicagos suveræne topscorer i denne sæson med sine flotte 18 point efter 13 kampe.