NHL: Steven Stamkos er tilbage på isen

Foto: Bridget Samuels

Mindre end en måned efter, at han blev opereret for en blodprop omkring hans højre kraveben, var superstjernen Steven Stamkos tirsdag tilbage på isen sammen med holdkammeraterne fra Tampa Bay Lightning.

Det kan lyde en anelse mirakuløst, og enkelte medier fandt da også breaking-skiltet frem, da Steven Stamkos skøjtede på isen ved Tampa Bays tirsdagstræning, men canadierens reelle comeback vil nok lade vente på sig en rum tid endnu.

26-årige Stamkos blev i begyndelsen af april opereret for en blodprop, og det blev dengang meldt ud, at der ville gå fra en til tre måneder, før han kunne spille igen. Månedsdagen for Stamkos’ operation er 4. maj, så Lightnings fans håber selvfølgelig på, at den tidsramme holder, så Steven Stamkos kan nå at komme i kamp i serien mod New York Islanders.

Det er dog ikke sikkert, det går så hurtigt. Steven Stamkos fortalte tirsdag, at han stadig er på blodfortyndende medicin, og han komme ikke til at spille igen, før han ikke længere er nødt til at tage den. Det vil nemlig være for risikabelt at spille, fordi den blodfortydende medicin kan blive en farlig cocktail sammen med en flænge eller et brud.

Tampa Bay Lightnings træner John Cooper sagde efter tirsdagens træning, at holdet forventer at spille hele serien mod New York Islanders uden Steven Stamkos. Der er altså lagt en slagplan for serien, som begynder onsdag aften, der ikke involverer den canadiske superstjerne, som i flere år har båret Lightning-mandskabet på sine skuldre.

Steven Stamkos siger selv, at situationen er frustrerende. Han føler sig ikke syg og mener, at han kunne være kampklar efter en uges træning, men indtil videre er der altså ingen tidshorisont for, hvornår han er klar til spille.

– Som ishockeyspiller har jeg bare lyst til at gå på isen og spille, siger Steven Stamkos til NHL.com.

Se beviset på Steven Stamkos’ “comeback” her: