NHL: Stars tog hjemmebanefordelen tilbage med OT-sejr

Dallas Stars smed hjemmebanefordelen i kamp to mod St. Louis Blues i deres Western Conference semifinale og det så for alvor sort ud for det topseedede mandskab efter kamp tre, hvor et nederlag på hele 6-1 gjorde mere end almindeligt ondt.

Holdet fra cowboystaten er dog ikke topseedede for ingen ting, og Stars viste deres klasse i kamp fire, til trods for at hjemmeholdet fra St. Louis dominerede i den indledende fase.

Vladimir Tarasenko, som der har været lidt støj omkring tidligere i playoffs, grundet utilfredshed fra den unge russer over manglende istid i poweplay, bragte Blues foran 1-0 i første periode på et breakaway.

Udeholdet lod sig dog ikke slå ud af en føring til hjemmeholdet, og satte tryk på i anden periode, hvor den store tjekke Radek Faksa udlignede for “stjernerne” og bare 15 sekunder efter udligningen fik gæsterne muligheden i powerplay og den udnyttede de prompte til at bringe sig i front med 2-1 ved Patrick Sharp, første mål i powerplay for Dallas i denne serie.

Hjemmeholdet fik dog også deres muligheder for at vise sig frem i overtal, og den chance takkede de for, da Paul Statsny satte 2-2.

Med meget på spil for gæsterne blev tredje periode en anelse mere afventende og mange kræfter blev brugt på at sikre egen zone først. Naturligt nok førte det til en omgang overtid, da den regulære spille tid endte 2-2.

I overtiden blev det lille Cody Eakin med sejrsmålet flot sat op af Patrick Sharp på en tvær pasning, som Eakin sendte op i nettaget bag Brian Elliott.

Med sejren udlignede Stars til 2-2 i kampe inden serien nu returnerer til Texas og Dallas i weekenden.