NHL: Stanley Cup-mestrene trader målmand til Ottawa

De forsvarende Stanley Cup-vindere fra Pittsburgh Penguins fik onsdag målmanden Matt Murray tilbage på isen, og det betød, at holdet havde fået en målmand i overskud. Det problem blev dog hurtigt løst.

Penguins tradede nemlig 26-årige Mike Condon til Ottawa Senators i bytte for et femterundevalg i næste års draft. Pittsburgh fik således lidt for den amerikanske målmand, som de samlede op på waiveren kort før sæsonstart. Mike Condon kom til klubben, fordi unge Matt Murray var skadet, men nåede kun at få en enkelt kamp for mesterholdet.

I Ottawa erstatter Mike Condon i første omgang den skadede Andrew Hammond, som formentlig vil være ude i mindst en uge endnu. Målmandssituation i Ottawa er dog en smule usikker, og derfor kan klubben godt have set længere perspektiver i at tilknytte Condon, som brød igennem i NHL i sidste sæson, hvor han erstattede skadede Carey Price hos Montreal Canadiens.

– Det ser ud til, at Andrew Hammond vil være ude i mindst en uge endnu. Vi ved også, at Craig Andersons situation er meget usikker i øjeblikket. Vi ved ikke, hvornår han måske forlader os. I Condon får vi en målmand med NHL-erfaring, som havde en god sæson sidste år, hvor vi så ham flere gange. Vi mener, at han er en rigtig god NHL-målmand, som kommer til at hjælpe os med at vinde, siger Ottawa Senators’ general manager Pierre Dorion.

Ottawas førstemålmand Craig Anderson står i en svær situation på hjemmefronten. Hans kone er blevet ramt af kræft, og selvom canadieren er begyndt at spille for Senators igen efter en kort pause, kan han forlade klubben i længere perioder, hvis hans kones sygdomsforløb kræver det.