NHL: St. Louis-talisman og superfan fik sin Stanley Cup med hjem

Der er så mange emotionelle momenter på en Stanley Cup-aften. Et af de absolut største var scenerne efter kampen, hvor 11-årige Laila Anderson fik lov at gå på isen og fejre sejren med St. Louis-spillerne. 

Gennem hele sæsonen og ikke mindst i slutspillet har hun været en slags talisman for Blues-spillerne, der har støttet Laila og familien med hilsner og ture til kampene om Stanley Cup.

Den 11-årige pige kæmper en hård kamp med den meget sjældne sygdom HLH, der beskrives således på Børnecancerfondens hjemmeside: Hæmofagocytisk lymfohistiocytose (HLH) har ikke noget dansk navn. Direkte oversat betyder navnet, at der er for mange af de store celler fra immunforsvaret, og at de spiser blodets celler.

Det giver mange kraftige og ubehagelige symptomer, men midt i en svær tid har Laila Anderson altså haft overskud til at støtte Blues og glæden har været så gensidig, at hun sammen med sin mor var til stede ved kamp 7 i Boston. Og efter kampen hilste hun på St. Louis-spillerne og Stanley Cup-trofæet. Og hvilke fine scener, der kom ud af det, som det ses i videoerne nedenfor.

Det er svært ikke at få en klump i halsen.