NHL: ST. LOUIS BLUES ER FINALEKLAR efter 5-1 over San Jose

Foto: Bridget Samuels

Så stoppede festen for det legendariske San Jose-hold, og spørgsmålet er, om der ikke er mange stjerner – med næsten 40-årige Joe “Jumbo” Thornton – der mistede den sidste chance for at vinde Stanley Cup i karrieren med Sharks-mandskabet, der i nat tabte 1-5 til St. Louis Blues og dermed samlet 2-4 i Western Conference-finalen. 

Sharks har leveret “push” efter “push” for at vinde trofæet, og for den her årgang eller generation har det været lige ved og næsten, og det blev det også i denne sæson, hvor en frygtelig skadessituation til syvende og sidst betød, at holdet var chanceløst mod et forrygende St. Louis-mandskab i nattens afgørende kamp. 

Blues har aldrig vundet Stanley Cup og er i den første finale siden 1970, og det er nærmest et mirakel, som træner Craig Berube har skabt med sit hold. I begyndelsen af året lå holdet sidst i hele NHL, men det fik Berube – der blev ansat i november i stedet for fyrede Mike Yeo – vendt til en supersucces, og nu står St. Louis altså foran en Stanley Cup-finale mod Boston.

St. Louis var foran 2-0 efter første periode i nat, Dylan Gambrell fik skabt et kortvarigt håb for San Jose, inden Blues fik sat tingene endegyldigt på plads. Brayden Schenn satte 3-1 og i tredje periode slog Blues til yderligere to gange, inden de kunne lade sig hylde før at have vundet Western Conference efter seriesejre over Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets, Dallas Stars og altid til sidst San Jose. Man kan ikke påstå, at Blues er gået den nemme vej i finalen, og det skal blive interessant at se, om de kan presse et Boston-hold, der spiller med en uhyrlig selvtillid. 

Det samme gør Blues for øjeblikket. Se her højdepunkterne fra i nat: