NHL: Spillet om Stamkos fremtid igang

Foto: Bridget Samuels

Der var inden sæsonen lagt op til at Tampa Bay Lightning og holdets kaptajn superstjernen Steven Stamkos ville forlænge hans aftale, men sådan blev det i midlertidigt ikke, og spillet om en ny kontrakt blev af Stamkos selv, sat på standby og al fokus blev rettet mod spillet på isen.

Stamkos har stædigt holdt fast i at han ikke ville tale kontrakt i den første del af sæsonen, og det i øvrigt ikke påvirkede hans spil, at der fortsat ikke var nogen afklaring på han situation. Stamkos har indtil videre leveret 20 mål og 17 asissts i 48 kampe i denne sæson, noget under hans normale niveau.

Flere medier melder nu om at Tampa bay Lightnings General Manager Steve Yzerman har taget første skridt i mod en løsning omkring Stamkos kontrakt-situation. Således meldes det om at Yzerman har sendt sit første udspil Stamkos-lejren, som skulle lyde på en otteårig kontrakt med en total lønsum på ca. 70 mio$ Dette vil give en gennemsnitlig løn på 8,5 mio$ om året til Stamkos, men det vurderes fra flere sider at det slet ikke er nok til at holde kaptajnen i klubben.

Angiveligt skulle Stamkos-lejren være på udkig efter et løn niveau ala det Los Angeles Kings slovenske stjerne Anze Kopitar landede på efter han skrev en ny kontrakt med Kings for nylig. Her fik Kopitar en kontrakt på 8 år med en gennemsnitlig løn på 10 mio$ om året, og det er altså i det niveau Stamkos ser sig selv lige nu.

Spændende skal det blive at se om der overhovedet kommer nogle reelle forhandlinger eller om Lightnings GM Steve Yzerman er nød til at forsøge at sende Stamkos videre og få noget igen for sin stjerne, inden han til sommer bliver free agent og kan forhandle med, hvilken som helt klub.