NHL-spiller med fortid i Danmark har brækket tommelfingeren

Foto: Bridget Samuels

New York Rangers kommer til at undvære backen Kevin Klein på ubestemt tid. Den 31-årige canadier brækkede sin ene tommelfinger i tirsdagens kamp mod New Jersey Devils, bekræftede Rangers onsdag.

Kevin Klein forlod tirsdagens kamp, som Rangers i øvrigt tabte med 3-2, da der resterede tre minutter. Han faldt uheldigt ind i banden, da han blev tacklet af Devils-spilleren Reid Boucher, og det er altså canadierens tommelfinger, den er gal med.

Det er uvist, hvor længe Kevin Klein er ude. Er der tale om en længere pause, kan tabet blive dyrt for Rangers, som har nydt godt af den rutinerede back. Klein står noteret for ti point i 38 kampe i denne sæson, og han har Rangers-truppens bedste plus/minus-rating med sine flotte +14.

Mange ishockeyinteresserede danskere vil nok huske Kevin Klein fra hans tid i den danske liga. Under NHL-lockouten i 2012 lykkedes det Herlev Eagles – med stor hjælp fra Kleins ven Kim Staal – at lokke canadieren til Metal Ligaen, hvor han nåede at spille otte kampe og lave tre point for københavner-klubben.