NHL: Søgaard oppe som NUMMER 21 på Hockeyprospects-rangering

Foto: Jan Korsgaard

Mads Søgaard har gjort det fremragende i Western Hockey League i indeværende sæson, hvor han for øjeblikket står som en af de mest fremtrædende målmænd overhovedet. 

Hans redningsprocent på 92,8 er tredjebedst i hele ligaen, og efterhånden er det vel et spørgsmål om tid, før den lange mand fra Aalborg får pladsen som førstemand hos Medicine Hat Tigers.

Nu har de forskellige draftrangeringer også for alvor fået fat i, at Mads Søgaard gør det godt. 

Hockeyprospects.com er en af seks rangeringer, som er nævnt på Eliteprospects.com. Ikke den mest kendte, men rammer trods alt EP og må derfor være grundig og glimrende. Her er Mads Søgaard røget helt op som nummer 19 og står altså som et potentielt første runde-draft pick. 

En vild rangering for Mads Søgaard, der får følgende ros med fra Hockeyprospects.com Director of Scouting, Mark Edwards.

– Jeg var heldig at ramme Mads Søgaard, da jeg var ude vestpå, og han imponerede mig virkelig. Han er to meter høj og leverede en del redninger, hvor han skulle forflytte og han gjorde det uden problemer. Han var en glimrende overraskelse og jeg nød virkelig at overvære hans kamp, lyder det. 

På NHL’s Central Scouting er Mads Søgaard også ganske højt oppe. Her står han som “Kategori B-spiller”; og det er også ganske pænt. 

Spillerne, der er listen i den kategori, står til at være potentielle anden- og tredjerunde draft-kandidater. Slet ikke så tosset en rangering endda.