NHL: Skydegale Ehlers og assistmager Nielsen fik klø

Foto: Dinur

Nikolaj Ehlers blev noteret for seks skud på mål, og Frans Nielsen lavede sit 23. point i sæsonen, men begge danskere var involveret i klare nederlag i lørdagens NHL-runde.

Hjemme i Bell MTS Place tog Ehlers og resten af Jets-mandskabet imod Minnesota Wild, som havde tabt deres seneste otte kampe i Winnipeg. Den trend fik gæsterne dog vendt lørdag, fordi i ganske overbevisende stil lykkedes det Wild at vinde kampen med 3-1.

Matt Bartkowski bragte Minnesota foran midt i første periode, da han fik pucken i nettet for første gang i sæsonen, og godt og vel et par minutter inde i anden periode øgede Charlie Coyle til 2-0 for gæsterne, som havde held med at lukke hjemmeholdets potente offensiv ned.

Winnipeg-træner Paul Maurice forsøgte at rykke lidt rundt i kæderne og flyttede Nikolaj Ehlers ned i andenkæden til Patrik Laine og Bryan Little, mens Kyle Conner tog danskerens plads i førstekæden ved siden af Mark Scheifele og Blake Wheeler.

Ehlers, som fik lidt over et kvarters istid, var meget aktiv og skød på mål seks gange i opgøret. Det var dog Patrik Laine, som med en powerplayscoring pustede lidt liv i værterne lidt over syv minutter inde i tredje periode. Udligningen udeblev dog, og i sidste minut lukkede Eric Fehr til slutresultatet 3-1.

Frans Nielsen og Detroit Red Wings tabte med et par måls større forskel deres udekamp mod Dallas Stars. En velspillende Alexander Radulov bragte Stars foran med 2-0 og 3-0 i anden periode, efter at Blake Comeau havde åbnet målscoringen i begyndelsen af midterperioden.

Tidligt i tredje periode øgede Dallas til 5-0 på scoringer af Tyler Pitlick og Jason Spezza, og dermed var kampen afgjort. Frans Nielsens sekundære assist på Dylan Larkins 5-1-reducering havde således kun kosmetisk betydning, men den betyder, at danskeren holder godt fast i tredjepladsen på Red Wings’ interne topscorerliste.

Frans Nielsen fik 18:23 minutters istid med et hit, to blokerede skud og -2 i plus/minus-statistikken til følge. Nytårsaften runder Detroit Red Wings året af på hjemmebane mod Florida Panthers, og den kamp kan sagtens blive interessant med danske briller, da Frans Nielsen har tradition for at storspille i nytårskampe. I løbet af karrieren står Nielsen noteret for seks scoringer og fem assists i kampe, der er spillet 31. december.