NHL: Skarpe Islanders tog tredje sejr på stribe, Andersen slået på straffe

New York Islanders viste stor skarphed og spillede sig endnu længere ind i slutspilsvarmen, da Los Angeles Kings torsdag blev sendt fra Brooklyn med et 5-2-nederlag i bagagen.

Det var første gang, at Kings-spillerne var på besøg i Barclays Center, som Islanders’ nye hjemmebane i Brooklyn hedder, og topholdet fra Pacific Division fik en skrækkelig velkomst. Islanders satte nemlig tre ubesvarede scoringer i nettet i første periode, og den føring satte de ikke over styr igen.

Kun seks New York Islanders-spillere blev ikke noteret for mindst et point i kampen, og en af dem var danske Frans Nielsen. Herningenseren fik 16:40 minutters istid og noterede sig for to skud på mål, men han måtte altså se holdkammeraterne stå for scoringerne i opgøret.

Islanders udbyggede med sejren sit forspring ned til slutspilsstregen til tre point.

Andersen og Ducks tabte
Frederik Andersen havde fået genvalg i Anaheim Ducks-målet, da ænderne torsdag var på besøg hos Columbus Blue Jackets. Det endte med et blive en lige affære, hvor Ducks måtte se sig slået med 4-3 efter straffeslag.

Anaheim så ellers ud til at være i kontrol, da de bragte sig foran med 3-1 i begyndelsen af tredje periode. Columbus fik imidlertid svaret stærkt igen med mål fra Brandon Saad og Brandon Dubinsky, og hjemmeholdet fortsatte med at vise skarphed, da kampen skulle afgøres i en shootout.

Både Cam Atkinson og Alexander Wennberg passerede Frederik Andersen, mens Jakob Silfverberg og Corey Perry missede for Anaheim. Dermed løb Blue Jackets med sejren.

Frederik Andersen havde 31 redninger i kampen, hvor han sluttede på en hæderlig redningsprocent på 91,2. Den store dansker takkede således fint for træner Bruce Boudreaus tillid, og Andersen ser efterhånden ud til at have spillet sig tilbage i rollen som ændernes førstevalg i målet.