NHL: SEKS DANSKERE på NHL’s Central Scouting-liste

Man skal et godt stykke ned for at finde dem, men fem danskere har fundet plads på NHL’s Central Scouting frem mod draften til sommer i Dallas.

Mest prominent er Oliver True, der har haft et fornuftigt rookie-år i Ottawa 67’ers i OHL. True står placeret som nummer 134 på den nordamerikanske liste.

Derefter følger Jacob Schmidt-Svejstrup, der har spillet en fin sæson i USHL, hvor han på et tidspunkt var topscorer. En skade kostede dog en lang pause lige efter U20-VM, og havde han ikke haft den, var Schmidt-Svejstrup formentlig havnet længere oppe på listen over nordamerikansk baserede spillere. 

I den såkaldte “Midterm Rank” var han oppe som nummer 157, mens han i den afsluttede rangering endte som nummer 205 på den nordamerikanske liste. 

Central Scoutings liste er delt op i nordamerikansk baserede spillere og europæisk baserede spillere, og på den europæiske liste har fire danskere fundet vej. 

Stærkest står anføreren for det danske U18-landshold, Rødovres Philip Schultz, der har spillet en flot sæson og ligger nummer 102 på listen. Har han en mulighed for at blive draftet til sommer?

Derefter er David Madsen fra Växjö med rødder i Vojens nummer 124 på Central Scoutings europæiske liste, mens Rødovres Magnus Koch står som nummer 127. Endelig står Rødovre-backen Lasse Mortensen som nummer 129. 

Der er nærmest tradition for, at danske spillere bliver draftet, og selv om det ser vanskeligt ud i denne sæson, så lad os se, om en af de rød-hvide fyre ikke får et lod i lotteriet. 

I fjor blev 217 spillere taget i draften over syv runder.