NHL: Sedin-tvillingerne takker af efter denne sæson

To store karrierer stopper, når denne sæsons NHL-grundspil er ovre.

Sedin-tvillingerne, Daniel og Henrik, takker af efter at de begge har tilbragt hele NHL-tiden i Vancouver, hvor de har været umådelig populære. De har leveret alt, lige bortset fra en Stanley Cup-titel, som de sammen med blandt andre Jannik Hansen var så tæt på som overhovedet muligt i 2011, hvor Canucks tabte 0-4 til Boston i den syvende finalekamp. 

Henrik Sedin står noteret for 1432 NHL-kampe, mens brormand Daniel foreløbig har spillet 1405 kampe. Altså over 2800 kampe i alt i Vancouver, der blev tvillingernes hjemby efter skiftet fra Modo i Sverige. 

De har fulgtes ad i hele karrieren, og derfor er det også logisk, at de i en fælles erklæring takker af.

– Vi begyndte sæsonen med den tanke, at vi skulle tage en beslutning. Men det blev tydeligt, efter at have diskuteret med vores familier under året, at det her bliver vores sidste sæson. 

– At tilhøre Canucksfamilien gennem 18 år har været den bedste periode i vores liv. Men det er tid til at fokusere på vores familier og livet efter hockey. Det er tid til at hjælpe med lektier hver aften og være med til fødselsdagene. Det er tid til at stå i kulden på hockeybanerne, til fodboldkampen og til ridetimerne i weekenden. Det er tid til at komme hjem til middagen hver aften, skriver Sedinerne. 

Om karriereafslutningen indebærer et sidste VM med Sverige, melder historien endnu ikke noget om. Tvillingernes eventuelle deltagelse i Royal Arena vil være et gigascoop for arrangørerne, men spørgsmålet er, om tvillingerne har nok i den ene VM-guldmedalje, de tog i Stockholm i 2013.