NHL: Sedin-tvillingerne håber på at fortsætte

De svenske tvillinger Henrik og Daniel Sedin har nærmest været en institution i NHL i dette årtusind. Den rødhårede Vancouver Canucks-duo var i en årrække blandt ligaens største pointslugere.

Sedin-tvillingerne er efterhånden blevet 37 år og fylder 38, inden næste NHL-sæson begynder. De har begge kontraktudløb med Vancouver til sommer, og derfor har det været en udbredt opfattelse i NHL-kredse, at denne sæson var tvillingernes sidste i ligaen. Men sådan forholder det sig måske ikke.

– Det lader til, at de vil spille et år mere. Produktionen fra dem har været god, for begge ligger til at nå over 50 point, sagde Sportsnet-reporter Chris Johnston under lørdagens NHL-sending på kanalen.

Henrik og Daniel Sedin har spillet for Vancouver Canucks i hele deres NHL-karriere, og de har tidligere sagt, at de ville elske aldrig at spille for andre klubber i verdens bedste ishockeyliga. Det er dog uvist, om Canucks er interesserede i at holde på den erfarne duo.

– Der har ikke været nogen kontraktsnak endnu, men i øjeblikket ser det ud til, at de kommer tilbage og tager en 18. NHL-sæson, vurderer Chris Johnston.

Henrik og Daniel Sedin har begge spillet op mod 1.300 NHL-kampe, og de er begge nået over 1.000 point i ligaen. I 2011 førte de to svenskere an, da Vancouver var én sejr fra at vinde Stanley Cup-trofæet, men led et hjerteskærende nederlag i den syvende finale mod Boston Bruins.

Henrik Sedin blev NHL-topscorer i 2009/10-sæsonen og blev samme år kåret til ligaens mest værdifulde spiller. I den efterfølgende sæson blev Daniel Sedin topscorer i NHL.

De to svenskere tjener begge $7 millioner om året i deres nuværende kontrakt, men hvis de tager en sæson mere i NHL, bliver det formentlig til en væsentligt lavere gage.