NHL: Seattle-udvidelse blev blåstemplet

NHL kommer fra 2021/22-sæsonen til at bestå af 32 hold, efter at Seattle har fået lov at træde ind i ligaen med et hold.

NHL’s Board of Governors godkendte tirsdag en udvidelse af ligaen og blåstemplede det bud, som en gruppe af erhvervsmænd fra Seattle er kommet med.

– I dag er en dag, der skal fejres i en fantastisk by, som beundrer og støtter sine sportshold og i vores 101 år gamle liga, sagde NHL-kommissær Gary Bettman, da udvidelsen var blevet stemt igennem.

Det er endnu uvist, hvad navnet på det nye Seattle-hold bliver, men det ligger fast, at Seattle-mandskabet kommer til at spille i Pacific Division, mens Arizona Coyotes rykker til Central Division. Når Seattle kommer med i NHL, vil ligaen således bestå af fire divisioner med otte hold i hver.

Seattles ejergruppe skal betale $650 millioner til NHL for at få lov at træde ind i ligaen. Det er $150 millioner mere, end erhvervsmanden Bill Foley betalte for at få Vegas Golden Knights med i ligaen.

Der vil i juni 2021 blive afholdt en expansion draft magen til den, Vegas Golden Knights var en del af sidste år, hvor de sammensatte deres første NHL-trup ud af spillere fra de andre klubber i ligaen.

Seattle har aldrig tidligere haft et hold i NHL, men Seattle Metropolitans var en af de toneangivende ishockeyklubber i Nordamerika i begyndelsen af 1900-tallet, og klubben vandt faktisk Stanley Cup-trofæet i 1917.