NHL: SAN JOSE SHARKS klar til Conference-finale efter drama i nat

Foto: Dinur

San Jose Sharks er klar til Western Conference-finalen i NHL.

Det blev en realitet efter en 3-2-sejr over Colorado Avalanche i den syvende og afgørende anden runde-kamp i nat. Sharks slog til på de rette tidspunkter og havde teten hele vejen i kampen i “The Shark Tank”. 

Joe Pavelski, der blev skadet tidligere i slutspillet, gjorde det til 1-0, og Tomas Hertl til 2-0 i første periode, hvor Mikko Rantanen reducerede kort før pausen. 

Midt i anden periode scorede Joonas Donskoi, der også er kommet tilbage fra en skadespause, sit første slutspilsmål – og Colorados reducering ved Tyson Jost tidligt i tredje periode rakte altså ikke for Avalanche. 

En episode var vældig omdiskuteret og kunne have bragt Colorado tilbage i kampen: Det var otte minutter inde i anden periode, hvor Colin Wilson scorede til 2-2 – troede alle. Sharks-træner Pete DeBoer tog sin “challenge” og begærede sekvensen set igennem for offside. Det viste sig, at Colorado-kaptajn Gabriel Landeskog på sin vej til udskiftning ikke var hoppet hurtigt nok over i boksen og stadig stod med skøjterne på isen. 

Og det var inde i San Joses zone. Dommerne vurderede, at Landeskog stadig på det tidspunkt var “i spil”. 

Derfor blev målet annulleret “på bagkant” og altså ingen 2-2-scoring på det tidspunkt. 

– Vi så billederne og konstaterede, at jeg var tilbage på isen. Beslutningen kunne have gået begge veje, men det blev som det blev. Det var en dum fejl af mig. Jeg skulle have været hurtigere af isen, konstaterede en ærgerlig Landeskog efter kampen. 

Nu møder San Jose Sharks St. Louis i næste runde. Det gælder en billet til finalen om Stanley Cup.

Her er den omstridte situation og læg altså mærke til – helt oppe bagest i billedet – at Gabriel Landeskog ikke får skiftet hurtigt nok.