NHL: Sagde Karlsson farvel til Ottawa?

Foto: Bridget Samuels

Da Ottawa natten mellem mandag og tirsdag tabte 5-6 hjemme til Winnipeg Jets, var Erik Karlsson hovedpersonen i Canadian Tire Centre, hvor hjemmepublikummet gav ham øredøvende applaus, da han blev præsenteret før kampen. 

Det var Ottawas sidste hjemmekamp for sæsonen, og Erik Karlsson er spilleren i Ottawa, hvor han i sidste sæson nærmest alene bar holdet frem til conference-finalen, hvor det blev til et nederlag mod Pittsburgh.

I år har Ottawa haft en skidt sæson, og Erik Karlsson og hans hustru Melinda har været gennem nogle forfærdelige uger med tabet af en søn, der var “stillborn” langt henne i graviditeten. 

Karlsson vendte tilbage til isen og Ottawa igen og efter en trade deadline i februar, hvor han efter sigende skulle have været minutter fra at blive sendt til Vegas Golden Knights og hvor Tampa Bay efter sigende også var ude efter ham, er spekulationerne omkring hans fremtid i den grad i sving. 

De blev ikke mindre, da Ottawa-stjernen efter kampen mod Winnipeg snuppede pucken og stak den ned under bukselinningen. 

Var det for at bevare pucken efter den sidste hjemmekamp for Senators?

– Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det. Den lå bare der, og jeg tænkte ikke over, at det var den sidste hjemmekamp. Det var ikke noget, jeg skænkede en tanke, og jeg havde heller ikke regnet med, at I (journalisterne) ville tænke over det, men der er mange kameraer derude, lød det fra Karlsson. 

Han har stadig et år tilbage af sin kontrakt med Senators, men som ligaens bedste offensive back – på en normal sæson – kan han formentlig vælge og vrage, hvis han vil videre. 

Og derfor pirkede han “puckopsamling” i den grad til nervøsiteten hos Senators-tilskuerne den mandag aften, hvor sæsonen sluttede på hjemmebanen i Ottawa.