NHL: Rutineret trio kæmper om Selke-trofæet

Foto: Bridget Samuels

Lykkes det Boston Bruins’ Patrice Bergeron at vinde Selke-trofæet for tredje år i træk? Muligheden er i hvert fald til stede, for den rutinerede canadier er en af de trio finalister, der dyster om titlen som NHL’s bedste defensive forward.

NHL offentliggjorde torsdag, at 30-årige Patrice Bergeron er en af finalisterne i Selke Trophy-kåringen. Vinderen udpeges 22. juni ved NHL Awards i Las Vegas, og her er Bergeron, som har vundet titlen i 2012, 2014 og 2015, oppe imod Anaheim Ducks’ Ryan Kesler og Los Angeles Kings’ Anze Kopitar.

Tilsammen har de tre spillere spillet hele 2.399 NHL-kampe, så det er en rutineret trio, vinderen skal findes i blandt. Ryan Kesler vandt Selke-trofæet i 2011, mens Anze Kopitar endnu har sin første titel til gode.

Skulle det lykkedes Patrice Bergeron at vinde for fjerde gang i karrieren, vil han tangere den tidligere Montreal Canadiens-forward Bob Gainey, som har rekorden for flest sejre i konkurrencen. Han vandt trofæet fire gange, og det skete i øvrigt fire sæsoner i træk fra 1978 til 1981.