NHL: Rutineret stamme sikrede Sharks en storsejr

Flere unge spillere er blomstret op i årets NHL-slutspil og har gjort en afgørende forskel for deres hold, men i San Jose er det ofte den rutinerede kerne, der er afgørende, og det var også tilfældet lørdag.

Her bragte San Jose Sharks sig foran med 3-2 i serien mod Nashville Predators, da hajerne bed fra sig hjemme i SAP Center og vandt med hele 5-1. Det var værternes rutinerede stamme, som gjorde den helt store forskel i lørdagens kamp, hvor Nashville aldrig kom i nærheden af sejren.

36-årige Patrick Marleau bragte Sharks foran midt i første periode. Den et år yngre Mike Fisher fik udlignet for Predators fem minutter senere, men kort efter scorede værternes Joe Pavelski det mål, som skulle vise sig at blive kampafgørende.

Gæsterne kom nemlig ikke på måltavlen mere end den ene gang i opgøret, og i anden periode lukkede værterne kampen. Logan Couture scorede i det første minut af midterperioden, mens Joe Pavelski i periodens sidste minut nettede for anden gang i kampen. Sidst i tredje periode lukkede svenske Melker Karlsson, som blot har 118 NHL-kampe på cv’et, til slutresultatet 5-1.

Joe Pavelski, Joe Thornton og Patrick Marleau fik alle lavet to point for Sharks, og trioen, som tilsammen er 103 år gammel, spillede således en afgørende rolle for, at San Jose nu blot er en sejr fra en plads i Western Conference-finalen.

Den kan Sharks sikre sig, når de mandag gæster Nashville, hvor kamp seks spilles.

Se højdepunkter fra San Joses storsejr her: