NHL: Rutineret back kan hentes gratis

Foto: Sarah A.

Den rutinerede NHL-back Paul Martin har haft svært ved at tilspille sig en plads på San Jose Sharks’ hold i denne sæson, og mandag har klubben placeret ham på waiveren.

36-årige Martin kan dermed være fortid i San Jose i løbet af det næste døgn, hvis en af de 30 andre NHL-klubber ønsker at samle den rutinerede back op uden at skulle betale Sharks noget for ham.

Paul Martin har spillet 859 NHL-kampe i sin karriere og står noteret for 318 point i verdens bedste ishockeyliga, så han vil muligvis kunne forstærke en klub med mangler på backlinjen.

Den store hurdle i forhold til at komme væk fra San Jose, som kun har benyttet den amerikanske back i tre kampe i denne sæson, er Paul Martins kontrakt. Den løber frem til sommeren 2019 og har et årligt caphit på $4,85 millioner.

Det gør Paul Martin til en dyr herre, og derfor er det mest sandsynligt, at han får lov at passere waiveren og bliver sendt ned i AHL, hvor han tidligere i denne sæson har spillet fire kampe for Sharks’ farmerklub San Jose Barracuda.