NHL: REKORDKAMP af Andersen, 54 redninger

Foto: Jan Korsgaard

Frederik Andersen er en verdensklassemålmand.

Hvis ikke man vidste det før, så blev det igen slået fast i nat dansk tid, da Andersen slog sin egen personlige rekord i kampen mod Columbus Blue Jackets.

Frederik Andersen stod for hele 54 redninger i Maple Leafs 6-3-sejr over Oliver Bjorkstrand og co. Andersen stjal dermed det meste af billedet i kampen, hvor også Torontos nye superkæde med Nazem Kadri, Mitch Marner og Patrick Marleau strålede.

For anden kamp på stribe stod de for 10 point, og det var Nazem Kadri med tre scoringer og to assister, der var hovedpersonen ude i marken.

Kadri fik også titlen som First Star for den præstation foran Frederik Andersen, der ganske beskedent gav æren videre til sin defensiv.

– Jeg havde fin udsigt til de fleste skud, så det var nok nøglen til at modstå alle deres skud, sagde han til den ventende presse efter kampen. 

Oliver Bjorkstrand og Columbus skød og skød, og den anden dansker i kampen leverede såmænd også en assist på Nick Folignos 2-2-scoring. 

Men det var altså ikke nok for Blue Jackets, der røg ind i et Toronto-hold, der har været uovervindeligt i de seneste fem hjemmekampe. Sejren betød nemlig, at det var første gang nogensinde, Toronto vandt samtlige fem kampe i en “homestand” på hjemmebane.

Maple Leafs er stadig på sikker slutspilskurs, mens Columbus Blue Jackets kommer til at kæmpe for det sidste for at komme videre.