NHL: Red Wings hentede overraskende sejr

Detroit Red Wings leverede en stærk indsats i søndagens udekamp mod Chicago Blackhawks og vandt for første gang i næsten tre år i United Center i Chicago.

Det var et ganske tæt opgør, der udspillede sig på isen i Chicago, men på måltavlen var der ikke den store tvivl om udfaldet. Jeff Blashills tropper vandt med de overbevisende cifre 4-0.

Tidligt i første periode sikrede Red Wings sig et forrygende udgangspunkt for resten af kampen. Dylan Larkin bragte gæsterne foran efter fire minutters spil, og to minutter senere øgede Mike Green til 2-0.

Værterne formåede ikke for alvor at kæmpe sig tilbage. I anden periode kom Detroit frem til flest chancer, og det var tættere på 3-0 end 2-1. 3-0 blev så ved Anthony Mantha små seks minutter inde i tredje periode, og Tyler Bertuzzi lukkede senere i perioden kampen med sit første NHL-mål nogensinde.

Dermed trådte 22-årige Bertuzzi, der er nevø til den tidligere Red Wings-favorit Todd Bertuzzi, for alvor ind på den store scene.

Frans Nielsen fik 14:32 minutters istid, hvor han leverede et skud på mål og var +1. Nielsen vandt desuden 67 procent af sine faceoffs og fik næsten tre minutter på isen i undertal, hvor han var med til at holde Chicago fra at score.

Red Wings har trods sejren stadig seks point op til en slutspilsbillet i Eastern Conference, mens Blackhawks er et point under slutspilsstregen i Western Conference.