NHL: Ray Emery død i drukneulykke

Foto: Bridget Samuels

Den tidligere NHL-målmand Ray Emery er søndag omkommet i en drukneulykke i Lake Ontario ved den canadiske by Hamilton. Han blev kun 35 år.

Det fortæller det lokale politi i Hamilton, der betegner dødsfaldet som en ulykke. Der skulle ikke være noget mistænkeligt ved den tidligere Stanley Cup-vinders død.

Ray Emery hoppede søndag morgen i vandet fra en båd for at tage sig en svømmetur, men han kom aldrig op til overfladen igen. Canadierens venner ringede efter hjælp omkring klokken 06.00 lokal tid, men Emerys liv stod ikke til at redde.

Emery vogtede målet i 287 NHL-kampe i løbet af sin karriere, og han var en markant skikkelse i ligaen, hvor han flere gange var impliceret i slagsmål på isen.

Det spillemæssige højdepunkt i karrieren nåede Ray Emery i 2006/07-sæsonen, hvor han var med til at føre Ottawa Senators frem til Stanley Cup-finalen. Emery spillede et stærkt slutspil, men Anaheim Ducks løb med Stanley Cup-trofæet.

I 2013 var Ray Emery reservemålmand på det Chicago Blackhawks-hold, der vandt Stanley Cup, så den canadiske målmand nåede at være med til at vinde ishockeysportens mest eftertragtede trofæ, selvom han ikke var på isen i slutspillet i mesterskabssæsonen.

Ray Emery indstillede sin karriere i 2016.