NHL: Rangers-stjerner skifter til Stanley Cup-favoritter

Foto: Justin Yamada

Tampa Bay Lightning har i denne sæson været de fleste eksperters favorit til at vinde Stanley Cup, og Florida-klubbens odds er ikke blevet ringere efter, at trade-vinduet lukkede mandag.

Kort før lukketid lykkedes det nemlig Lightning at få fingrene i New York Rangers’ kaptajn Ryan McDonagh og forwardprofilen J.T. Miller. Den 28-årige backstjerne og den 24-årige center skifter til Tampa Bay i en kæmpehandel, hvor Rangers får tre spillere og to draftvalg i bytte.

Der er tale om et første- og et andenrundevalg i draften, samt den russiske forward Vladislav Namestnikov, som har lavet 44 point i 62 kampe for Lightning i denne sæson. Derudover har Rangers sikret sig forwardtalentet Brett Howden, der blev draftet i første runde i 2016, og backtalentet Libor Hajek, som Tampa Bay tog i anden runde af draften i 2016.

New York Rangers har solgt ud frem mod trade-deadline. Michael Grabner og Rick Nash er røget de seneste dage, og mandag tradede klubben så sin kaptajn og en af sine yngre profiler væk.

Ryan McDonaghs kontrakt løber indtil sommeren 2019, og derfor har Rangers kunnet kræve en højere pris for ham, end hvis han havde haft kontraktudløb efter denne sæson. Newyorkerne er på vej ind i en genopbygningsperiode og har derfor været interesserede i at få så meget for deres store profiler som muligt.

McDonagh har i de seneste sæsoner været en af NHL’s toneangivende backer, og i denne sæson, hvor han har været ramt af skader, er det blevet til 26 point i 49 kampe. I plus/minus-regnskabet er han med +7 den næstbedste på Rangers’ hold. Bedst var Michael Grabner, som også har forladt Broadway-klubben.

J.T. Miller har kontraktudløb efter denne sæson, hvor han bliver restricted free agent, så ham skal Tampa Bay have forhandlet en ny aftale i hus med.