NHL: Pittsburgh trodsede Washington-comeback og gik videre

Washington Capitals er efter et blændende grundspil færdig i NHL-slutspillet og forbandelsen over den russiske superstjerne i NHL-regi, Alexander Ovechkin, fortsætter. Det skulle ellers have været Capitals’ sæson her i 2015/16, men det sluttede med et besøg hos ærkerivalerne Pittsburgh klokken 5:20 dansk tid her til morgen.

På det tidspunkt stod Nick Bonino – kort inde i den første overtid – korrekt placeret inde foran mål, hvor han kunne støde en baghånd ind bag Braden Holtby i Washington-målet. Det sortgule hjemmepublikum gik amok i jubelrus og kan nu se frem til en conferencefinale mod Tampa Bay Lightning.

Capitals havde ellers leveret et vildt comeback efter at have været helt nede i sækken. Pittsburgh førte 3-0 efter godt 28 minutter efter to mål af Phil Kessel og et supplement af svenske Carl Hagelin.

Kort før anden pause fik TJ Oshie reduceret for Washington og i tredje periode fik gæsterne hjælp af hele tre Pittsburgh-udvisninger for at hamre pucken ud over glasset og forsinke spillet.

Det var dog ikke i powerplay, da Justin Williams reducerede til 2-3 efter 47 minutter, men det var det til gengæld, da John Carlson sensationelt fuldbyrdede comebacket og fik udlignet til 3-3. Vild aften i Pittsburgh og en hektisk slutfase på kampen, der indeholdt flere store chancer.

Så kom overtiden med Pittsburgh-dominans – og til sidst altså Boninos mål, der sendte tårer helt af sted til Washington efter en serie, der ikke blev den ventede duel mellem målscorerne Crosby og Ovechkin, men til gengæld endte med at være så tæt og jævn som ventet.