NHL: Pittsburgh scorede på tre ud af de første fem skud og slog Tampa

Foto: Sarah A.

Pittsburgh Penguins kom forfærdeligt ud af All Star-breaket og tabte den første kamp mod New Jersey Devils med 1-3. Derfor var det i den grad et revanchesultent Penguins-hold, der i nat kom ud mod Tampa Bay, der ligger til at vinde President’s Trophy og dermed hele grundserien i NHL. 

Penguins kom stormende ud af starthullerne og lykkedes med at score på tre ud af holdets fem første skud.

Og det endda mod en af NHL’s bedste målmænd, russiske Andrei Vasilievsky.

Russeren var dog mere eller mindre chanceløs på målene, der blev scoret af Riley Sheahan, Phil Kessel og Sidney Crosby. Det var mere dårligt forsvarsspil og Pittsburgh-marginaler, der sendte fordelen af sted til Penguins, der i denne sæson har spillet dårligt mod bundholdene, men langt stærkere mod topholdene. Måske et godt tegn frem mod playoffs, hvor Pittsburgh dog ikke har pladsen sikker endnu.

Slutresultatet blev 4-2, og det var en stor Pittsburgh-aften på mange måder:

Evgeni Malkin stod for sin assist nummer 600 i karrieren som den blot femte russer nogensinde. Han røg ligeledes i slagsmål med Steve Stamkos. 

Størst af alt var dog, at Kris Letang med sit 4-0-mål scorede for 108. gang i karrieren og dermed blev den mest målscorende back nogensinde i Pittsburghs historie. Han deler rekorden med Paul Coffey og har brugt dobbelt så mange kampe som legenden, men Letang kommer formentlig til at stå alene som topscorer på mål af en back, når sæsonen er ovre.