NHL: Penguins vandt kongemødet over Ellers Washington

Foto: Jan Korsgaard

Der var fest og glade dage i Pittsburgh før kampen mellem hjemmeholdet Penguins og de evige rivaler fra Washington. Det var naturligvis fordi hjemmeholdet skulle hejse Stanley Cup-banneret efter sidste sæsons suveræne finaletriumf mod San Jose Sharks.

Og NHL havde planlagt det således, at åbneren altså blev mellem Stanley Cup-vinderne og sidste sæsons bedste hold i grundspillet.

Stjernen over dem alle, Sidney Crosby, blev for nogle dage siden meldt ude med en hjernerystelse, men skøjtede løs dagen før kampen i en time, så der var til det sidste spekulationer om hans deltagelse.

Crosby nåede ikke i holdopstillingen for Penguins, men det gjorde en anden hovedperson i sidste sæsons slutspil. Gode, gamle Phil Kessel var nemlig for Pittsburgh, og da 2-2-kampen skulle afgøres i straffeslag efter 65 minutters tæt og jævn match, slog Kessel til med den afgørende scoring.

Dermed snuppede Penguins ekstrapointet i en kamp, hvor Lars Ellers som ventet fik masser af spilletid og tiltro hos Capitals.

Danskeren noterede sig for 18:05 minutter og fire skud på mål – og hverken plusser eller minusser i statistikken. Konklusionen – uden, at vi dog har set kampen – må være en fornuftig debut til danskeren, der har gjort det rigtig solidt i testkampene for Capitals.

Svenske Andre Burakovsky scorede begge mål for Caps, mens Patric Hörnqvist og Kris Letang satte målene i ordinær tid for Penguins.