NHL: Penguins-stjerne ude i op til to måneder

Foto: Bridget Samuels

Ambitiøse Pittsburgh Penguins’ håb om en stor sæson har lidt et stort knæk, efter at klubben lørdag offentliggjorde, at superstjernen Evgeni Malkin er ude i seks til otte uger.

29-årige Malkin, som er toer på holdets interne topscorerliste efter pingvinernes anden superstjerne Sidney Crosby, kom galt afsted i fredagens kamp mod Columbus Blue Jackets. Den russiske center kolliderede med Columbus-backen Dalton Prout ved den ene endebande, og han forlod efterfølgende kampen.

Penguins har ikke meldt nærmere ud omkring, hvilken skade Malkin er ramt af. Klubben fortæller på sin Twitter-profil, at der er tale om en skade i overkroppen, og ud fra tv-billederne kunne den russiske angrebsstjerne meget vel have beskadiget sin skulder eller sit kraveben.

Pittsburgh ligger i øjeblikket til at gå i slutspillet, men klubbens fans kan gå nogle neglebidende uger i møde. Penguins har nemlig kun et forspring på to point til statsrivalerne fra Philadelphia Flyers, som ligger lige under slutspilsstregen i Eastern Conference.

Nu kommer Pittsburgh altså til at mangle Evgeni Malkin, som har lavet 58 point i 57 kampe i denne sæson, hvor han tidligere har været skadesramt. Russeren er med sikkerhed færdig for grundspillet, og han heller ikke i kamp i første runde af slutspillet, hvis det lykkes Penguins at kvalificere sig.

Går der to måneder, før Malkin er kampklar igen, står han også til at misse en eventuel andenrundeserie i slutspillet, så skaden tærer hårdt på Pittsburghs drømme om at vinde mesterskabet i denne sæson.