NHL: Penguins sender svensk profil til Los Angeles

Foto: Sarah A.

Pittsburgh Penguins og Los Angeles Kings har begge fået en skidt start på sæsonen, og derfor har de måske følt, at der var behov for at ryste posen lidt.

Onsdag har de to klubber, som har været blandt de mest vindende NHL-hold i dette årti, lavet et trade. Der er tale om et “hockey-trade”, da der bliver sendt en fast NHL-spiller hver vej.

Pittsburgh har sendt den 30-årige svensker Carl Hagelin til Los Angeles i bytte for den 26-årige canadier Tanner Pearson. Hagelin har vundet to Stanley Cup-titler med Penguins, mens Pearson har været med til at vinde Stanley Cup én gang med Kings.

Carl Hagelin har kun lavet et mål og to assists i sæsonens første 16 kampe for Penguins, mens Tanner Pearson blot står noteret for en enkelt assist i 17 kampe for Kings. De to spillere lavede i sidste sæson henholdsvis 31 og 40 point for deres respektive klubber, så der er tale om forwards, der har et langt højere niveau, end de har vist i denne sæson.

Lønmæssigt er de to spillere næsten lige. Hagelin tjener $4 millioner om året, mens Pearsons årsløn ligger på $3,75 millioner. Pittsburgh betaler dog ifølge TSN’s Bob McKenzie $250.000 af svenskerens løn indtil næste sommer, hvor kontrakten udløber, og dermed bliver der altså byttet ligeover.