NHL: Penguins sejrede uden russisk stjerne

Pittsburgh Penguins ligger lige nu i en indædt kamp om at komme i slutspillet, med to-tre andre hold i Eastern Conference. Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis pingvinerne ikke kommer med og det ser da også ud til at de har “overhånden” i kampen om en billet i slutspillet. De hjalp i hvert fald sig selv gevaldigt i nat, ved at vinde i den legendariske Manhatten-arena Madison Square Garden i New York over de lokale helte fra Rangers.

Det blev til en 5-3 sejr, for Penguins, der i løbet af kampen, tre gange måtte se deres føring blive udlignet af et hårdt kæmpende hjemmehold. De to hold fulgtes af helt ind til 10 minutter inde i tredje periode, hvor Penguins kom i front på et mål af veteranen Matt Cullen. Et rigtig slider-mål, hvor Cullen efter et par hårde nærkampe bag mål, smed pucken ind på Rangers-backen Marc Staals skøjte, og derefter i mål. Et heldigt mål, men optakten var alt andet end tilfældig, da Cullen og hans kædekammerater virkelig arbejdede for sagen.

Den sene føring kom Rangers aldrig tilbage på, og selvom de satsede med målmand Henrik Lundqvist ude, erstattet af en ekstra markspiller med hele to minutter tilbage at spille i, lykkedes det ikke at få scoret eller lagt pres på gæsterne, der i stedet kunne lukke kampen, ved Sidney Crosby, der sendte pucken i det tomme net med 40 sekunder tilbage.

I fraværet af Penguins russiske stjerne Evgeni Malkin strålede rookien Conor Sheary, med to meget flotte mål, 2-1 og 3-2.

Dumt nederlag til Red Wings

Detroit Red Wings er blandt andet et af de hold der slås med Pittsburgh Penguins om at komme i slutspillet. Både Penguins og Red Wings ligger til en plads i slutspillet lige nu, men de jagtes intenst af Philadelphia Flyers og Carolina Hurricanes, hvorfor alle de points der kan blive skrabet sammen er meget vigtige.

I nat havde Red Wings besøg af Toronto Maple Leafs, et hold Red Wings skal slå i jagten på pladsen i slutspillet, men i nat lagde canadierne sig ikke ned og kunne tage tilbage til Canada med en 1-0 sejr. Målet der blev scoret var i øvrigt i den mere kuriøse afdeling, da det blev scoret med bagdelen, af østrigske Michael Grabner, du kan se målet nedenfor:

Red Wings dominerede kampen og vandt skudstatistikken med 38-27, men Jonathan Bernier stod en fremragende kamp og tog alle skud der blev sendt afsted mod ham i Maple Leafs målet. Med nederlaget til Maple Leafs, mistede Red Wings en stor mulighed for at få lagt lidt afstand til Flyers og Hurricanes i stillingen, der omvendt har mulighed for at vinde lidt terræn igen.

I nattens sidste kamp, slog Tampa Bay Lightning på udebane Columbus Blue Jackets med sikre 4-0 blandt andet på to mål af Steven Stamkos, der stadig ikke har skrevet under på nogen ny kontrakt med Lightning.

Nattens resultater:

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 3-5

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 0-1

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 0-4

Du kan se højdepunkter fra Ranger – Penguins i videoen herunder: