NHL: Penguins forlænger med ung stjerne

De forsvarende Stanley Cup-mestre fra Pittsburgh Penguins har fået en vigtig brik på plads i jagten på flere triumfer. Mestrene har netop forlænget kontrakten med den 22-årig målmand Matt Murray, der i sommers førte klubben frem til deres fjerde Stanley Cup.

Kontraktforlængelsen, der tæller fra 2017-2018 sæsonen løber i tre år og har en årlig værdi på 3,75 millioner dollars.

22-årig Murray blev blot den fjerde rookiemålmand i NHL til at føre sit hold frem til mesterskabet. Vejen mod cuppen gav den canadiske målmand 15 slutspilssejre, hvilket er en tangering af NHL-rekorden for flest sejre af en rookiemålmand.

Murray fik sin NHL-debut i december mod Carolina, men spillede blot 21 kampe, hvilket gør, at han også kategoriseres som en rookie i denne sæson.

Mens Murray i sidste sæson fik chancen grundet en skade til Marc Andre Fleury, så er det ligeledes en skade, der gør, at Murray stadig har sin sæsondebut til gode i Penguins’ titelforsvar.

– Pittburgh er et godt sted at spille. Det hører man meget blandt drengene. Det er et dejligt sted at spille og alle med fornuften intakt vil spille her. Den tillidserklæring er fantastisk, og det er jeg virkelig glad for, siger Matt Murray på klubbens hjemmeside.