NHL: PATRICK RUSSELL KALDT OP TIL EDMONTON

Foto: Jan Korsgaard

Patrick Russell har hidtil spillet en forrygende sæson for Bakersfield Condors, hvor han har været toneangivende med sin sædvanlige fighterindsats, men også med en række scoringer og assister, der er kommet i hidtil uset tempo.

Russell har hidtil i sæsonen leveret ni point (4 mål, 5 assister) i sine 11 kampe for Bakersfield, og han kan altså blive den næste dansker i NHL. 

Han kan blive dansker nummer 12 til at få debut i NHL, hvis han kommer på isen natten mellem lørdag og søndag, når Edmonton møder Calgary.

Dagen efter kan han også komme i betragtning til kampen hjemme mod Vegas Golden Knights.

Patrick Russell har fået sin ishockeyopdragelse i Gentofte, inden han i en ung alder drog til Sverige for at dygtiggøre sig i Linköping. Derefter tog han to år på universitetet med ishockey hos St. Cloud State Huskies, hvor han havde stor succes, inden han nu altså har kæmpet sig fra AHL-hockey i Bakersfield til en mulig Edmonton-debut.

Patrick Russell står noteret for 147 AHL-kampe og 53 point.

Det kan blive på bekostning af højt skattede førstevalg ved de seneste to drafts. Både Kailer Yamomoto og finske Jesse Puljujärvi er for nylig blevet sendt til Bakersfield.