NHL: Patrick Roy forlader Colorado

Foto: Antoine Letarte

Patrick Roy forlader Colorado Avalanche med øjeblikkelig virkning efter tre sæsoner som træner for klubben. Det har den 50-årige canadier torsdag meddelt i en kortfattet pressemeddelelse.

– Jeg har brugt meget af sommeren på at tænke over, hvordan jeg kunne forbedre holdet og give det mere dybde, så holdet kunne blive stærkere. For at opnå det, er trænerens vision nødt til at være fuldstændig på linje med organisationens vision. Træneren skal også have noget at sige i forhold til beslutninger, der har betydning for holdets præstation. Det kunne ikke lade sig gøre.

– Selvom det gør mig ondt, så har jeg tænkt meget over denne beslutning i de seneste uger og jeg er sikker på den, siger Patrick Roy i pressemeddelelsen om baggrunden for bruddet med Colorado Avalanche.

Patrick Roy førte Colorado i slutspillet i en af sine tre sæsoner som head coach for klubben. Han vandt to Stanley Cups med Avalanche som spiller, og blev kåret til årets træner i NHL i sin første sæson som Colorado-træner.

Avalanches general manager Joe Sakic, som i sin tid var holdkammerat med Patrick Roy i klubben, skal nu på jagt efter en ny træner med omkring to måneder til sæsonstart.