NHL: Overraskende trio nomineret til MVP-titlen

Foto: Bridget Samuels

Hvis man før sæsonen havde forudsagt, at hverken Connor McDavid, Sidney Crosby eller Alexander Ovechkin ville være med i kapløbet og titlen som NHL’s mest værdifulde spiller, havde de fleste nok kigget skeptisk på én.

Det er dog ikke desto mindre tilfældet, efter at NHL fredag satte navn på de tre spillere, der er nomineret til Hart Memorial Trophy, som gives til grundspillets MVP. Her var ingen af de ovennævnte superstjerner at finde på listen.

Årets MVP skal i stedet findes mellem slovenske Anze Kopitar fra Los Angeles Kings og canadierne Nathan MacKinnon og Taylor Hall, som spiller for henholdsvis Colorado Avalanche og New Jersey Devils.

Ingen af de tre spillere har tidligere vundet Hart-trofæet, så vi får altså igen i år en førstegangsvinder af titlen. Det har også været tilfældet i de seneste år, hvor Carey Price vandt i 2015, Patrick Kane vandt i 2016 og Connor McDavid tog titlen i sidste sæson.

De tre spillere, der er nomineret til titlen, har alle strålet i grundspillet. De formåede alle at føre deres klub i slutspillet, men måtte også alle tre lide den tort at blive slået ud i første runde. Det er dog kun præstationerne fra grundspillet, der tæller i kampen mod Hart-trofæet.

30-årige Anze Kopitar havde med 35 scoringer og 92 point sin suverænt bedste sæson nogensinde for Los Angeles Kings. Sloveneren førte som kaptajn klubben i slutspillet, og hans præstation har gjort, at han som den første Kings-spiller siden Wayne Gretzky er blevet nomineret til MVP-titlen.

22-årige Nathan MacKinnon fik sit helt store NHL-gennembrud for Colorado Avalanche i denne sæson. Canadieren debuterede i NHL i 2013/14-sæsonen, hvor han lavede 63 point og blev kåret til årets rookie. I de efterfølgende sæsoner har han lavet 38, 52 og 53 point, før han i år eksploderede i en pointrus med 39 mål og 97 point i bare 74 grundspilskampe. En helt og aldeles forrygende præstation af den unge forward.

26-årige Taylor Hall kunne næsten måle sig med Nathan MacKinnon. I sin anden sæson som New Jersey Devils-spiller formåede Hall at score 39 mål og lave 93 point i 76 kampe for klubben. Canadieren har produceret masser af point igennem hele sin NHL-karriere, hvor han dog også har været ramt af en del skader, men i denne sæson har han for alvor vist, at talentet rækker til at melde sig ind blandt de absolut farligste forwards i ligaen.

MVP-titlen bliver uddelt ved årets NHL Awards, som afholdes 20. juni i Las Vegas.