NHL: Ovechkin vandt stor pris og skrev historie

Foto: Bridget Samuels

Alexander Ovechkin har haft et fantastisk år med Washington Capitals. Den russiske superstjerne førte for første gang nogensinde sit hold frem til Stanley Cup-titlen, og han blev kåret til NHL-slutspillets mest værdifulde spiller for sin egen indsats på vejen.

Onsdag aften var der mere personlig hæder til 32-årige Ovechkin, da de ærefulde ESPY Awards blev uddelt. ESPY-priserne er amerikanernes hyldest til årets bedste atleter, og her løb den russiske Washington Capitals-kaptajn med hele to statuetter.

Alexander Ovechkin blev kåret til den bedste NHL-spiller i 2018 foran Sidney Crosby, Connor McDavid og Marc-André Fleury, og så blev han kåret til årets mandlige atlet i USA foran Tom Brady James Harden og Jose Altuve. Det er første gang i ESPY Awards’ 25 år lange historie, at en NHL-spiller vinder prisen.

Ovechkin er hjemme i Rusland, hvor han venter barn sammen med sin hustru. Hun er otte en halv måned henne i sin graviditet, og fødslen kan derfor være nært forestående. Det betød, at russeren ikke selv kunne modtage priserne på scenen.

Washington Capitals var nomineret til titlen som årets hold, men den pris gik til baseballholdet Houston Astros.