NHL: Ovechkin afgjorde i sidste øjeblik for Caps

Foto: Bridget Samuels

Sikke et slutspil, der er gang i lige nu i det nordamerikanske. 

Duellen Pittsburgh-Washington er nøjagtig så vild og blodig som forventet, og spørgsmålet er, om det endelig skal lykkes for Washington at vælte kongerne fra Pittsburgh og komme forbi til conference-finalen.

I nat gjorde Alexander Ovechkin sit for at overkomme komplekset, da han afgjorde kampen med sit 4-3-mål bare 67 sekunder før tid.

Ovechkin kom af sted sammen Nicklas Bäckström i en to mod en-situation, og efter et smart Bäckström-træk og en fin pasning, forvandlede Alexander Ovechkin situationen til scoring – den valgte han at fejre “sammen med” Penguins-fansene, der ellers plejer at få det sidste ord. Det kan Pittsburgh nå endnu, men er oppe mod et Capitals-hold, der for øjeblikket viser strålende moral og en tro på sig selv, der synes at komme af, at Washington ikke er så store favoritter “som normalt”.

Lars Eller spillede 14:15 minutter i kampen, hvor stillingen var 0-0 efter første periode, inden det hele eksploderede i anden periode, hvor de to hold delte fem kasser med Sidney Crosby som sidste målscorer til 3-2. I tredje periode kom Capitals igen og fik vendt bøtten, først ved et Matt Niskanen-skud, som Matt Murray tabte ud af gribehandsken og siden altså ved Ovechkin. Dramaet fortsætter, og det bliver næppe mindre vildt de kommende dage.

Washingtons mest omstridte mand, Tom Wilson, stod nemlig for endnu et kontroversielt hit, der denne gang gik ud over Zach Aston-Reese, der brækkede kæben og muligvis også fik en hjernerystelse.