NHL: Ottawa overvandt “taxa-skandale” og vandt 7-3

En af de store historier i gårsdagens NHL-dækning i de nordamerikanske medier var en video af en flok Ottawa-spillere, der var blevet optaget – uden at vide det – på en taxa-tur i forbindelse med udekampen i Arizona for nylig.

Vi skal skynde os at sige, at Mikkel Bødker ikke var med, men hans holdkammerater var ikke alt for høflige overfor den assisterende træner Marty Raymond, der også kører holdets powerplayformationer. 

Raymond blev mere eller mindre “svinet til” for at ikke at kunne lære fra sig i forskellige situation og faser, og den dårlige special teams-statistik blev hevet frem og gjort til grin af spillerne. Så meget, at flokken af Ottawa-spillere måtte ud med en offentlig undskyldning i går, ligesom træner Guy Boucher gav sin uforbeholdne opbakning til sin assistent.

Spørgsmålet var, hvad reaktionen på isen ville være på begivenheden, der alt andet lige må skabe uro på de indre linjer i en Ottawa-organisation, der i forvejen er hårdt ramt af masser af intern ballade.

Det gik på den rigtige måde set med Ottawa-øjne.

Godt nok kom Senators bagud 0-2 tidligt mod New Jersey, men Senators vendte og vandt matchen med hele 7-3. Det var en af de spillere, der ikke var med på den famøse tur, Mark Stone, der tog teten. Han scorede to gange og leverede tre assister i Senators fine comeback. 

Mikkel Bødker spillede 18:33 minutter og gik pointløs, men med +1 fra isen. Danskeren fik knap tre minutters istid i powerplay.