NHL: Ottawa-målmandens følelesladede aften

Det var en helt speciel aften for Ottawa-målmand Craig Anderson, der i nat formåede at holde buret rent i Senators’ 2-0-sejr over Edmonton Oilers. I det hele var det en stærkt følelsesladet aften for hele Senators-truppen og dem, der overværede kampen i Rogers Place i Edmonton i nat.

For mindre end en uge siden fik målmand Andersons hustru nemlig konstateret kræft, og det tvang naturligvis Anderson til at holde en pause på ubestemt tid.

Problemet var blot, at backup Andrew Hammond blev skadet i kampen efter Andersons foreløbige exit og måtte udgå, da Senators for nylig tabte 2-5 til Calgary Flames.

Det fik Craig Andersons hustru til at overtale manden til at gå på isen og kæmpe for Senators igen, og han leverede altså en næsten umenneskelig mental præstation ved at holde buret rent i kampen mod Oilers.

Umiddelbart da kampen var færdig, brød Craig Anderson mere eller mindre sammen og blev trøstet af sine tililende holdkammerater i et moment, hvor man kunne fornemme, hvordan sammenholdet er i et omklædningsrum.

Stor gestus også af Edmonton-målmand Cam Talbot, der blev stående på isen og gav applaus, da Anderson efter kampen blev hyldet som First Star i kampen. Til stort bifald også fra de tilbageværende tilskuere i Rogers Place.

Se højdepunkterne fra Andersons følelsesladede aften her: