NHL-optakt – Pacific Division

Foto: Bridget Samuels

Pacific Division har været domineret af de Californiske hold de senere år. Bliver det også tilfældet den kommende sæson? Vi starter vores divisionsoptakt med Stillehavsdivisionen – og takker vores samarbejdspartner Sportsomnia.com for de spændende ord og analyser.

Sportsomnia.com er stedet, hvor du kan følge ALT amerikansk sport, såvel NHL, NFL, Major League Baseball og NBA. Her skriver Martin Egholm om Pacific Division i NHL.

Det er koldt og gråt. Efteråret har virkelig ramt Danmark, så det er helt i orden at være en smule depressionsramt. Jeg har heldigvis kuren. Lad os alle i kor sige følgende: ”NHL STARTER NÆSTE UGE!”.

Ja, det er allerede i den kommende uge. Ventetiden er snart ovre. Derfor tager vi her på Sportsomnia et kig på de fire divisioner og kommer med et bud på, hvad vi kan forvente os.

Glæde i Californien, Gråd i Canada
Da regnskabet skulle gøres op, var Pacific-divisionen knækket godt og grundigt på midten. De tre californiske hold var stukket af og havde efterladt deres tre divisionskonkurrenter fra Canada på de tre nederste pladser, og i midten var holdet fra New Mexico – Arizona – strandet i ingenmandsland.

Den canadiske selvforståelse led et alvorligt knæk af ikke at være repræsenteret i playoff, og det var især holdene i Pacific Division, der havde svigtet. Om det også bliver tilfældet i år, tør jeg godt give et bud på. Lad os bare få behandlet de canadiske hold først, så lad os starte fra bunden af divisionen.

Edmonton Oilers
Oilers sluttede sidst, og det kunne de godt komme til igen. De har fået flyttet lidt på den angribertunge trup ved at sende Hall til Jersey og få Larsson retur. Jersey tog røven på Oilers i den handel, det har jeg også tidligere skrevet, men ideen er jo ikke dårlig.

Der har i årevis manglet kvalitet på den blå linje, og det gør de så noget ved. Om det er nok? Jeg tvivler, men holder McDavid sig skadesfri, så har de en spiller, der kommer til at slutte i Top10 i de offensive stats, og det er nok til at hive Edmonton en placering eller to op i divisionen, men slutspil bliver det altså ikke til.

Største afgang: Hall
Største tilgang: Larsson
Årets profil: McDavid

Vancouver Canucks
Jannik Hansen og Philip Larsens hold sluttede næstsidst og mere bliver det heller ikke til den kommende sæson. Jeg tror simpelthen ikke løsningen for et hold, der lider under manglende fart, er at hente Eriksson ind. Bredden er også manglende efter årevis af tvivlsomme satsninger, og det kommer til at gøre ondt, hvis bare en af ”Sedinerne”, eller Eriksson, bliver skadet i topkæden.

Der mangler topkvalitet i rækken, og det bliver mærket i denne sæson for Vancouver, de svenske drenge er nemlig ikke blevet yngre hen over sommeren. En positiv bemærkning er dog, at jeg forventer Philip Larsen får sit gennembrud med stabilt backspil og fornuftigt offensivt spil, hvor han vil være en del af powerplayet, hvilket kan betyde en del point, når boet skal gøres op sidst på sæsonen.

Største afgang: Hamhuis
Største tilgang: Eriksson
Årets profil: Larsen

Calgary Flames
Forrige år voksede træerne ind i himlen for den unge klub, men de væltede i en turbulent sæson i fjor, der især var præget af tvivlsomt spil i målet. Det er der heldigvis fundet en løsning på, og Flames har hentet Elliott hos Blues. Et super træk. Det er dog sikkert ikke helt nok.

Matthew Tkachuk var et spændende valg i draften, og hvis han er klar til en Top seks-rolle, så ser det straks mere fornuftigt ud. Det ser også mere fornuftigt ud, hvis Johnny “Hockey” Gaudreau kunne få sig den kontrakt, han fortjener, så han ikke går usikker ind i sæsonen, men i stedet kan bygge på sit allerede store offensive repertoire.

Kan forsvaret samtidig også tage et skidt mere, så ser det endnu bedre ud. Kan I se, hvor jeg vil hen? Der er mange spørgsmål, og meget der skal falde i hak. Det bliver tæt, men ikke en playoff plads i denne omgang.

Største afgang: Colborne
Største tilgang: Elliott
Årets profil:
Gaudreau

Arizona Coyotes
Arizona har holdet der kan gå hele vejen. Den umiddelbare favorit til at vinde Pacific Division i mine øjne. Sådan kommer jeg til at skrive om nogle år, men ikke endnu. De er dog et rigtigt spændende hold, med ufattelig mange unge talenter. Især offensiv hvor de har spillere som Max Domi, Anthony Duclair, Christian Dvorak og Dylan Strome.

De bliver enormt spændende om nogle år, når backtalentet Chychrun også lige har fået noget NHL-erfaring. Jeg glæder mig meget til at se Arizona og de kan sagtens komme til at spille noget af ligaens mest underholdende hockey, men det bliver i perioder.

Jeg tror ikke en så ung trup kan holde i det lange løb, der vil komme udfald, det kan ikke undgås, men spændende bliver det at se disse unge spillere vokse op sammen i Arizona.

Største afgang: Vermette
Største tilgang: Goligoski
Årets profil: Domi & Strome

San Jose Sharks
Vi skal til sidste års finalister og et hold, der virkelig vandt mit hjerte. Jeg havde godt kunne unde Thornton og Marleau at smide en pokal i skabet. Sådan skulle det ikke gå, men chancen er der endnu engang. Sharks ser endnu stærkere ud, og det er især på grund af tilføjelsen af Bødker. Burns og Pavelski er to af ligaens bedste spillere, og Hertl forbedrer sig konstant. Jeg tror, at vi går en stor Sharks sæson i møde.

Største afgang: Ingen
Største tilgang: Bødker
Årets profil: Burns

Los Angeles Kings
16/17 sæsonen kan godt blive sæsonen, der bliver startskuddet for et kongelig forfald. Grunden til jeg ikke ser Kings være så stærke, som man længe har været forvendt med, skal findes i målet. Quick har tidligere reddet holdet mange gange, men er ikke længe på toppen af sit spil.

En anden ting, der dog kan sikre slutspilspladsen, er den dårlige division, som Kings er en del af, for jeg skal nemlig ikke gøre dem dårligere, end de i virkeligheden er. Der er stadig masser af kvalitet på holdet, og Kopitar og Doughty er stadig noget af det ypperste, man kan smide på isen, men jeg tillader mig dog at forholde mig skeptisk, der skal jo også være plads til en positiv overraskelse.

Største afgang: Lucic
Største tilgang: Purcell
Årets profil: Kopitar

Anaheim
Vandt sidste år divisionen, hvilket det virker til, at de har gjort altid. Der har dog været en enorm ændring, og det er på trænerbænken. Anaheim sagde farvel til den legendariske træner – Boudreau. Det kan betyde, at Ducks endelig kommer til at spille noget mere attraktivt hockey, men det er stadig den defensive hockey, som har været grundstenen i holdets succes, så en markant ændring af strategi kunne blive fatal.

Problematisk er det også, at holdet har sagt farvel til Andersen i målet og ikke formåede at hente dybde ind til angrebet. Det er et hold i stampe, der hænger ved de gode dyder, der har givet succes, men jeg tror, der er brug for fornyelse, hvis de skal kæmpe om endnu en divisionstitel, og det har de ikke formået.

Største afgang:Andersen
Største tilgang: Ingen
Årets profil: Lindholm